UA-109670252-1

Studiekeuzebegeleiding

De kosten van een verkeerde studie

70 % van de HAVO en VWO leerlingen die eindexamen doen vindt het lastig de juiste opleiding te kiezen. Ruim 30% van de eerstejaars studenten viel uit of wisselde van studie.

Na een jaar van studie veranderen omdat je niet de goede keuze hebt gemaakt kost je ongeveer € 8.000 (collegegeld, boeken, levensonderhoud).

Veel scholieren weten niet hoe ze tot een goede studiekeuze kunnen komen. Het is geen overbodige luxe om dit uitgebreid te onderzoeken, hier heb je een leven lang profijt van.

Investeer in een studiekeuzetraject van € 600 (incl. BTW) en voorkom uitval. Naast een financiële kostenpost heeft een verkeerde studiekeuze vaak ook impact op het zelfvertrouwen.

Veel mensen durven niet te kiezen omdat ze daarmee zoveel uitsluiten. Het is goed om te onthouden dat het nooit te laat is om een keuze bij te stellen. Werk doen waar je goed in bent en waar je plezier in hebt geeft een enrome boost aan je leven, in alle opzichten. Je doet jezelf echt tekort als je geen werk maakt van een grondig zelfonderzoek.

Veel scholieren kiezen voor populaire opleidingen zoals journalistiek, communicatie of international business. Veel van deze afstudeerders zullen nooit een baan vinden in hun vakgebied. De arbeidsmarkt is te klein voor het aanbod afgestudeerden.

Studiekeuzebegeleiding

In dit traject gaan we met behulp van tests, gesprekken en opdrachten op zoek naar jouw unieke combinatie van drijfveren, voorkeuren, vaardigheden en persoonlijke eigenschappen. Na dit traject weet je welke opleiding je wil gaan volgen en waarom.

Ik kijk vanaf mijn expertise op de arbeidsmarkt, niet vanuit de het onderwijs. Ik kijk naar wat je wil na je opleiding, want daar gaat het tenslotte om. Wat vind je belangrijk in het leven? Waar wil je aan bijdragen? Waar krijg je energie van? Wat gaat je van nature goed af? 

Dit traject bestaat uit 3 bijeenkomsten van 1,5 uur, met tussenliggende periode van twee weken. Je maakt twee testen, de student profiel analyse en een beroepskeuzetest. Na dit traject weet je welke opleidingen goed bij je passen en waarom. Je kan een goed onderbouwde keuze maken.

De kosten van dit traject bedragen € 600,- (incl. BTW). Betalen in termijnen is mogelijk.

Het is mogelijk van het traject af te wijken als je alleen een bepaald onderdeel wil doen of juist behoefte hebt aan meer gesprekken en/of tests. Het tarief wordt in dit geval in overleg aangepast.