UA-109670252-1

Loopbaanadvies

Herken je jezelf in een van de volgende vragen?

Ben je toe aan een volgende stap in je loopbaan maar weet je niet goed welke?

 • Vraag jij je af welke baan echt goed bij je past?
 • Weet je niet of je de rest van je werkzame leven in je huidige richting wil werken?
 • Kost je werk je meer energie dan het oplevert?
 • Ben je niet gemotiveerd in je werk?
 • Kan je niet echt jezelf zijn in je werk?
 • Ben je al een tijdje aan het solliciteren maar zonder succes?
 • Moet je om wat voor reden dan ook weg bij je huidige werkgever?
 • Zit je tegen een burn-out aan of ben je hier herstellende van?
 • Durf je niet te kiezen omdat je daarmee zoveel uitsluit?

Zomaar een aantal vragen waar veel mensen mee rondlopen.

We besteden gemiddeld ruim 34 uur per week aan ons werk. Hoe fijn zou het zijn als we in deze tijd onze energie kunnen steken in zaken die we graag doen.

Zoveel mogelijkheden....

Het vormen van een goed beeld kan lastig zijn. Er zijn zoveel mogelijkheden. Om een bewuste keuze te kunnen maken is het goed om heel goed te kijken naar je talenten, waarden, interesses en mogelijkheden.

Een loopbaanverandering is een belangrijk keuzemoment, het is slim daar goed over na te denken.

Hoe kom je tot de juiste keuze?
Wat is belangrijk? Wat maakt het verschil? Jouw vaardigheden en natuurlijke talenten geven je de mogelijkheid om jezelf te uiten in je werk. Waar je van geniet gaat je moeiteloos af en levert energie en plezier op.

Ik kan je door je zoektocht leiden middels een uitgebreid onderzoek waarin we samen kijken naar  het verleden, heden en de toekomst. Je ontdekt wat jouw talenten zijn en we koppelen deze aan mogelijke beroepsrichtingen. Na een haalbaarheidsonderzoek komen we tot een concreet stappenplan waarmee jij jouw volgende loopbaanstap kan realiseren.

Het is een investering waar je de rest van je leven dankbaar voor zult zijn.

Het is nooit te laat om plannen bij te sturen

Veel mensen hebben het idee dat ze na de middelbare school een keuze moeten maken voor de rest van hun leven. Dat maakt de keuze vaak ook zo moeilijk. Goed nadenken over je vervolgopleiding is zeker slim maar als iets toch anders uitpakt kan je je plannen altijd nog bijsturen. Het is nooit te laat om je te bezinnen op je loopbaan.

 Rond het veertigste levensjaar vragen veel mensen zich af of ze de ingeslagen richting willen blijven volgen of dat ze zich willen omscholen. Je hebt nog zoveel werkzame jaren voor de boeg. Bij dit soort overwegingen is het slim goed te onderzoeken waar je motivatie vandaan haalt en waar je talenten liggen om zo tot een weloverwogen beslissing te komen.

 Er is geen betere investering dan de investering in jezelf.  Creëer het leven waar je naar verlangt. het leven is geen generale repetitie. je hebt alleen nu, dit moment. dus stel het niet langer uit.

Loopbaanonderzoek

Doel van dit traject is het bepalen van de (nieuwe) richting in je loopbaan, het onderzoeken van de mogelijkheden en het opstellen van een actieplan. Met behulp van gesprekken, een persoonlijkheidstest, een talententest en opdrachten onderzoeken wij samen onderstaande aspecten:

 • Persoonlijkheid - wat zijn jouw unieke eigenschappen?
 • Talenten - waar blink je in uit?
 • Passies - wat zijn jouw drijfveren?
 • Waarden - wat vind je belangrijk?
 • Interesses - in welke sectoren zou je willen werken?
 • Omgeving - welk type werkplek past bij jou?
 • Haalbaarheid - wat past bij jouw capaciteiten?

Na dit traject weet je wat jouw best passende volgende loopbaanstap is. We stellen een loopbaanplan op waarin de stappen zijn omschreven om daar te komen. Uiteraard hebben we dit plan dan ook getoetst aan de huidige arbeidsmarkt. 

Dit traject bestaat uit 5 bijeenkomsten van 1,5 uur, met een tussenliggende periode van 2 weken. Gedurende de looptijd van het traject ben ik tussendoor telefonisch of per mail bereikbaar.

De kosten van dit traject bedragen € 1200,- (excl. 21% BTW). Betalen in termijnen is mogelijk.

Sollicitatiebegeleiding

In dit traject ga je actief op zoek naar een nieuwe functie. Je krijgt advies over een perfect CV, een krachtige sollicitatiebrief, netwerken, social media, het sollicitatiegesprek en salarisonderhandelingen. In dit traject leer je alle ins en outs van het sollicitatieproces.

Je krijgt inzicht in je sterke en zwakke punten en weet deze te presenteren. En hoe zit het met je kledingkeuze, je gedrag en woordkeuze? Na een sollicitatietraining zul je merken dat je zekerder bent van jezelf, je meer zelfkennis hebt en je dit goed weet te verwoorden.

Vaak moet je het opnemen tegen tientallen andere sollicitanten. Ik help je te zorgen dat je eruit springt.

Dit traject bestaat uit 3 bijeenkomsten van 1,5 uur. Tussen de bijeenkomsten door ben ik telefonisch of per mail bereikbaar.

De kosten van dit traject bedragen € 600,- (excl. 21% BTW). Betalen in termijnen is mogelijk.


Outplacement

Dit is een van-werk-naar-werk traject. We gaan door tot je een nieuwe baan hebt gevonden. Een tussenstap aangevuld met een opleiding of zelfstandig ondernemerschap behoort ook tot de mogelijke uitkomsten van het traject.

Aan de orde komen het bespreken/ verwerken van de voorafgaande gebeurtenissen, bepalen van een nieuwe richting, arbeidsmarktanalyse, sollicitatietraining, begeleiding tot de nieuwe baan is gevonden of jij je eigen onderneming hebt gestart.

Aan de hand van de door jouw gewenste richting bepalen we de inhoud van het traject.

In dit traject gaan we door tot resultaat. Om de week hebben we een bijeenkomst van 1,5 uur. Meestal duren de trajecten tussen de 6 en 9 maanden maar het kan ook langer of korter zijn. Buiten de overeenkomsten ben ik ook bereikbaar voor overleg.

De kosten van dit traject bedragen € 6000,- (excl. 21% BTW).

Talentonderzoek

Met behulp van een test en gesprekken gaan we op zoek naar jouw unieke combinatie van talenten. Als je je loopbaan vormgeeft vanuit je talenten kan je echt excelleren. Als je je talenten ook nog inzet op het terrein van jouw interesse ─Śn in de juiste omgeving dan wordt werken echt een feestje!

Dit traject bestaat uit 2 bijeenkomsten van 1,5 uur. Voorafgaand aan de eerste bijeenkomst maak je een talententest.

De kosten van dit traject bedragen € 400,- (excl. BTW). Betalen in termijnen is mogelijk.


Tip 

In veel CAO's is het recht op een extern loopbaanadvies opgenomen. Ik ondersteun je graag bij het nagaan van de mogelijkheden binnen jouw CAO.

 Ook is het in veel gevallen mogelijk een loopbaantraject af te trekken als studiekostenpost bij je belastingaangifte. Check de website van de belastingdienst voor meer informatie.

Voor werkgevers kan loopbaancoaching onder gerichte vrijstellingen vallen, de kosten zijn dan aftrekbaar als zakelijke uitgave. Ondernemers en ZZP’ers kunnen de kosten als ondernemerskosten meenemen. Kijk op de website van de belastingdienst of dit voor jou van toepassing is.